Sastojci:
· četvrtina pilećeg belog mesa
· 2 šargarepe
· 1 peršun
· šaka cvetova karfiola
· dve kašike pirinča
Priprema:
1. U malo vode kuvati pileće meso isečeno na kocke.
2. Kada je polu kuvano dodati šargarepu i peršun isečene na kocke, a pri kraju kuvanja i šaku cvetova karfiola. Tokom kuvanja dodavati vodu po potrebi u manjim količinama.
3. Oko 10 min pred kraj dodati kašiku ili dve pirinča i kuvati do mekog.
4. Prohlađeno izblendirati, iseckati ili izgnječiti prema potrebi i uzrastu bebe. Moguće je meso iseckati, a povrće izblendirati ili obrnuto ali uvek koristiti tečnost od kuvanja ukoliko ju je ostalo.
Autor: Dr.med Marija Mandić
Knjigu KUVARSKI DNEVNIK BEBE MARTE
priručnik o uvođenju nemlečne dohrane i uobročavanju odojčeta, za sebe ili kao poklon dragim osobama možete naručiti kod autora za 450 rsd
tel: 063-593-068, 024-524-844, e-mail: KuvarskiDnevnikBebeMarte@gmail.com
od kojeg uzrasta se detetu nesmetano može ponuditi pileća ili teleća đžigerica?
U suštini džigerica se uopste ne preporučuje za decu osim ako je životinja hranjena isključivo travom, bez dodavanja koncentrata hrane što je sada veoma tesko naći.
Dete mi ima cetiri meseca pa sam htela da pocnem sa hranom ,sta mogu prvo dati da jede
Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA – https://www.mojpedijatar.co.rs/pitajte-pedijatra