Da li si ti jedna od onih koja uživa u slatkišima? Čokolada. Sladoled. Kolač. Torta! Sve same delicije u kojima uživamo. Nekada sa grižom savesti, a nekada i bez. Uglavnom strahujemo od ovih malih slatkih zadovoljstava zbog kilaže. A da li si znala da se zdravlje i njen uticaj ogledaju na koži?
Generalno, znamo da šećer nije dobar. Ali ne samo šećer, već i druge namirnice sa visokim glikemijskim indeksom koje podstiču lučenje insulina.
Zapravo, jedan od uzroka bora jeste šećer! Šećer se trajno vezuje za kolagen u koži i taj proces poznat je kao glikacija. Glikacija predstavlja proces kada se molekuli šećera vežu za elastična proteinska vlakna, pri čemu se umrežavaju u krutu strukturu i time umanjuju delotvornost elastina i kolagena i ubrzavaju njihovo propadanje.
Glikacija dovodi do gubitka elastičnosti, čvrstoće kože, te izaziva ubrzano starenje. Mikrocirkulacija u ćelijama kože postaje oštećena i obnavljanje ćelija se usporava, te dolazi do gubitka volumena u licu usled preraspodele masti. Laboratorija NUXE je patentirala liniju koja deluje na deglikaciju (proces odlepljivanja šećera od proteina) zahvaljujući kompleksu Dnevnog ljiljana (Daylily Oleoactif), Mimoze iz Konstantinopolja koji su sadržani u Merveillance expert anti-age liniji, i deluju upravo na 3 ključna proteina zadužena za mladalački izgled kože – kolagen, elastin i vimentin. Nakon 20. godine koža godišnje gubi 1% kolagena. Odnosno, već sa 40 godina ima čak 20% kolagena manje. Kada je vreme za Merveillance expert liniju? · Starosno doba između 39 – 49 godina· Bore su postale dublje· Konture lica više nisu iste· Koža je izgubila punoću i čvrstoću
NUXE francusku prirodnu kozmetiku potražite u apotekama.
Komentari 0