Sastojci:
- jedna šargarepa
- pileće belo meso veličine dlana
- šaka boranije (sveže ili smrznute)
- jedan krompir
Priprema:
- U malo vode kuvati šargarepu sitno naseckanu i belo meso isečeno na kocke.
- Nakon dvadesetak minuta dodati šaku boranije i jedan krompir isečen na kocke. Kuvati još oko pola sata ili dok sve ne postane mekano, ali ne prekuvano.
- Na kraju sve, u zavisnosti od toga kako beba jede, kratko izblendirati, izblendirati u potpunosti ili samo iseckati na sitnije delove.
NAPOMENA: idealan ručak nakon bebinog desetog meseca.
Prijatno!
Recept iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.
Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.
Telefon: 063-593-068, 024-524-844 Fejsbuk: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte
Mail: KuvarskiDnevnikBebeMarte@gmail.com
Komentari 0