Malo drugačija bundevara
Sastojci:
Kore za pitu 1/2 kg, Bundeva 1 kg, Rogač 100 g, Suvo grožđe 250 g, Cimet 2 kafena kašičica, Muskatni oraščić, /2 kafene kašičice, Ulje 50 ml, Voda 1/2 čaše
Priprema:
- Opranu i očišćenu bundevu izrendati pola na krupno, pola na sitnije.
- Bundevu izgnječiti rukom da pusti sok, dodati suvo grožđe, pomešati sa rogačem i ostalim začinima, dobro promešati.
- U zavisnosti od debljine kore, ređati po dve ili tri kore, svaku koru isprskati smesom vode i ulja.
- Pripremljenim filom puniti kore i zavijati u roladu. Pitu slagati u tepsiju i premazati je prelivom.
- Peći na 180 ° 30 do 40 minuta.
- U toku pečenja povremeno premazati pitu.
Opcije:
- Ako volite kore od heljdinog ili integralnog brašna, morate imati u vidu da one traže više tečnosti. Kada uvijete pitu dobro je premažite prelivom i stavite da odstoji, da bi bila sočnija. Tokom pečenja takođe premažite nekoliko puta pitu.
- Umesto suvog grožđa stavite bilo koje drugo suvo voće.
Da li ste znali da ima dosta recepata koji mogu da se pripreme na malo bolji, zdraviji način? Takve recepte priprema Dijana Radetić, nutricionista i mama.
Izvor: Zdravlje na dan
Strana 1 od 3
Komentari 0