Potrebno:
- pola istranžiranog pileta
- luk
- šargarepa
- peršun,
- 2-3 šake graška
- pirinač
Priprema
U velikoj šerpi u malo vode kuvati istražiranu piletinu koja je prethodno očišćena od kožice, sa tri sitno naseckana luka, par šargarepa i peršunom. Kada provri ubaciti grašak i kuvati do mekog.
Dvadeset minuta pre kraja u manju šerpicu odvojiti pola belog mesa, šargarepe, peršuna, graška i tečnosti, dodati dve kašike pirinča i kuvati do mekog.
Za ostatak porodice jelo u velikoj šerpi začiniti po ukusu i dodati pirinča.
Jelo za bebu izblendirati ili izgnječiti viljuškom, kako je beba navikla.
Prikladno za bebu uzrasta 11 meseci i više.
Recept iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.
Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.
Telefon: 063-593-068, 024-524-844 Fb: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte Mail: KuvarskiDnevnikBebeMarte@gmail.com
Komentari 0