Sastojci:
manji karfiol,
krompir,
deo bundeve ( muskatne tikve)
kašika pavlake
Priprema: Krompir i deo bundeve očistiti od kore i naseckati. Krompir naseckati na manje kocke, a bundevu na veće kako bi se skuvali u isto vreme. Cvetiće karfiola odvojiti od stabljike.
Najpre u malo vode oko 5 minuta kuvati kockice krompira, a potom dodati kocke bundeve. Kada je sve polumeko, nakon oko 5 minuta, dodati cvetiće karfiola i kuvati do mekog. Po potrebi dodati malo vode, ali samo toliko da povrće ima u čemu da se kuva.
Kad je povrće meko, ne prekuvano, izvaditi ga u bebin tanjir, izgnječiti viljuškom, ili izblendirati štapnim mikserom. Za blendiranje u blenderu je potrebna veća količina vode s čim bi dobili tečniju kašu, te se za ovo jelo to ne preporučuje.
U tako spremljenu gušću kašu dodati supenu kašiku punomasne pavlake, izmešati i poslužiti bebi da uživa.
Prema receptu iz knjige Kuvarski dnevnik bebe Marte
Knjiga „Kuvarski dnevnik bebe Marte” dr Marije Mandić, predstavlja priručnik o uvođenju nemlečne dohrane kod odojčadi, njihovom postupnom uobročavanju i ishrani bebe do godinu dana. Ovo je prvi kuvar za bebe na našim prostorima koji je, jednim svojim delom, pisan u obliku dnevnika. Prikazano je 115 dnevnih menija koje je beba Marta, inače treće dete autorke, dobijala svakodnevno do svojih devet meseci i nakon toga do svog prvog rođendana (kad i kako je uvedena koja namirnica i koji obrok). Informacije kako da poručite knjigu možete pročitati na stranici Kuvarskog dnevnika beba Marte
Komentari 0