Sastojici:
– tikvica
– cvetovi karfiola
– jaje
Priprema:
Obariti tikvicu, koju prethodno očistite i odstranite semenje. Dodati cvetove karfiola. Kada je povrće mekano izgnječiti viljuškom ili izbledirati i dodati malo kukuruznih pahuljica. Gustina se reguliše vodom u kojoj se kuvalo povrće.
Jaje skuvati da bude tvrdo, odvojiti žumance i polovinu dodati u pire od povrća.
Prijatno 🙂
Recept preuzet iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.
Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.
Telefon: 063-593-068, 024-524-844 Fejsbuk: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte
Malo sam zbunjena? U jednom vasem tekstu gde pisete o alergijama na hranu navodite da ni slucajno ne treba krenuti sa uvodjenjem zumanceta pre 10-og meseca…a u ovom tekstu pise da se zumance daje u 8. mesecu? Sta je ispravno? Hvala unapred!
Tekst o ranoj alergiji na hranu odnosi se na decu koja su već imala alergijsku reakciju na neku namirnicu, te je uvođenje žumanca bezbednije posle 10.meseca.