RECEPT:
Sastojci:
- jedna kruška
- dve kašike pirinča
Priprema:
- U malo vode kuvati dve ravne kašike pirinča desetak minuta.
- U međuvremenu oguliti i očistiti krušku, te je iseći na sitnije komade.
- Zatim ubaciti krušku u pirinač, poklopiti i kuvati još 5-7 minuta. Po potrebi dodavati vode, ali ne previše, toliko da na kraju kuvanja pirinač skoro sve upije. Ovako se čuvaju hranjive materije iz kruške i sve završe u kašici.
- Na kraju sve izblendirati blenderom ili štapnim mikserom.
Prijatno!
Recept iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.
Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.
Telefon: 063-593-068, 024-524-844 Fejsbuk: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte
Mail: KuvarskiDnevnikBebeMarte@gmail.com
Komentari 0