Pica sa prazilukom, bundevom i fetom
Ukoliko volite picu, ovo je recept za vas. Usudite se da probate kombinaciju bundeve, feta sira, praziluka i hrskavog testa. Najpre napravite testo za picu (mogu da posluže i gotove kore). Za domaće testo vam je potrebno: 500 g brašna, 30 g kvasca, pola kašičice šećera, kašičica soli, 1 dl ulja, mlaka voda za mešenje. Kvasac razmutite sa šećerom u malo mlake vode, dodajte kašiku brašna i šećer i ostavite da ukisne. Pomešajte brašno i so, a zatim dodajte kvasac i ulje. Zamesite meko testo uz pomoć mlake vode. Testo je spremno kada se ne lepi, ali ne treba biti ni previše suvo. Potom, očistite bundevu od semenki i iseckajte na kockice. Isitnite i praziluk, potom zajedno sa bundevom propržite u tiganju. Bundevi i praziluku dodajte kockice feta sira i sve zajedno zamešajte u drugoj činiji. Preko možete dodati sitno iseckan peršun. Smesu stavite preko kore za picu i sa strane savijte (kao što je prikazano na slici). Picu uvek pecite u prethodno zagrejanoj rerni.
Strana 6 od 9
Komentari 0