Čorba od jogurta i listića spanaća
Sastojci:
- 1 kašika kokosovog ulja;
- 1 češanj belog luka (sitno naseckan);
- 1 šargarepa;
- 150 gr listića mladog spanaća;
- pola slatkog krompira;
- 1 kašika jogurta;
- prstohvat soli.
Priprema: U manji lonac ubacite kokosovo ulje, zatim u zagrejani lonac sitno narezani beli luk, nakon minut, dve sitno narezane šargarepe, listiće spanaća, krompira, malo soli, dodajte pola litra već zagrane vode i kuvajte kojih 20-tak minuta. Nakon toga prođite štapnim mikserom i dodajte jednu kašiku jogurta.
Čorba od paradajza
Sastojci:
- 1 kašičica maslaca;
- pola crvenog luka;
- 1 manju šargarepu;
- pola litra pirea od paradajza
- malo soli,
- 2 kašike mascarpone sira.
Priprema: U manji zagrejani lonac ubaciti maslac, pola naseckanog crvenog luka, šargarepu, malo prodinstajte, zatim ubacite paradajz i pola litre zagrejane vode, ostavite da se kuva još 10 min, dok šargarepa ne omekša (oni koji prave čorbu od svežeg paradajza neka nakon 15 minuta ogule kožu) i sve ubacite u blender, dodajte prstohvat soli i šećera da se izgubi onaj kiseli ukus paradajza i dodajte mascarpone.
Čorba od brokolija
Sastojci:
- kockica maslaca;
- pola crvenog luka;
- 1 šargarepa;
- pola brokule;
- komadići karfiola;
- pola slatkog krompira;
- kašičica ovsenih pahuljica;
- komadići sira gauda ili cheddar;
- prstohvat soli, bibera;
- kašika pavlake za kuvanje.
Priprema: U loncu srednje veličine zagrejte maslac, crveni luk, šargrepu, brokoli, komadiće karfiola, slatki krompir, ovsene pahuljice, prstohvat soli i bibera, timijana i nakon pola sata kuvanja na laganoj vatri sve dobro smiksajte sa štapnim mikserom i dodajte komadić gaude ili cheddara i pavlaku. Sve dobro još prokuvajte koji minut na laganoj vatri, prelijte u tanjir i odmah servirajte.
Komentari 0