Na svetski dan hrane,16. oktobra, u Beogradu je predstavljen prvi broj časopisa „Kuvajmo s decom“, sa novim i originalnim konceptom „koji okuplja porodicu oko šporeta“.
Poznati kulinar Lepi Brka – Nenad Gladić za svaki broj časopisa osmišljava preko 50 recepata za jela koja deca i roditelji mogu da spremaju zajedno, provodeći na kvalitetan način porodično vreme, družeći se i usvajajući zdrave životne stilove.
U svakom broju, novinari i kolumnisti obrađuju teme vezane za zdravu ishranu, kulinarstvo i roditeljstvo: učenje dece pripremanju hrane, uspostavljanje zdravih navika kod dece u ishrani, ishrana beba, kuvanje kao aktivnost koja podstiče kreativnost i maštu, gajenje hrane (začina, povrća) i razvijanje ljubavi prema prirodi i ekološke svesti, upoznavanje sa različitim svetskim kulturama kroz internacionalnu kuhinju.
Časopis „Kuvajmo s decom“ će izlaziti tromesečno a štampano izdanje prate i video klipovi na kojima Lepi Brka priprema obroke sa klincima različitih uzrasta – od predškolaca do tinejdžera, a koji su dostupni za gledanje na Youtube kanalu »Kuvajmosdecom«
Nakon izlaska svakog broja »Kuvajmo s decom«, planiran je niz promotivnih aktivnosti: predavanja i radionica za decu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama kao i za njihove roditelje. Prva će se održati 2. novembra u okviru 12. Campina Puddis dečjeg sajma, na štandu »Metalca«, gde će Lepi Brka i mališani kuvati zajedno.
»Živimo u vreme kada bebe znaju da koriste računare, trogodišnjaci idu u škole stranih jezika, ali zato ni petnaestogodišnjaci nisu u stanju da sebi pripreme najjednostavniji obrok. Kuvanje su roditelji i školstvo negde ispustili iz vaspitnog programa, a ono je jedna od osnovnih životnih veština, koja razvija kod dece samostalost, radne navike, maštu. Dokazano je da se deca koja učestvuju u kuvanju zdravije hrane. Zbog toga je naša misija promocija kuvanja kao važne porodične aktivnosti.« izjavila je ovom prilikom urednica izdanja, Jovana Papan.
Komentari 0