RECEPTI
Osnovni recept za pileću supu
Potrebno je:
– pile
– tri glavice luka
– veliki beli krompir
– tri paškanata
– dve tikvice
– sedam šargarepa
– tri celera
– veza peršuna
Priprema: Preliti pile hladnom vodom, pa pustiti da voda proključa. Tada dodati luk, krompir, paškanat, tikvice i šargarepu. Kuvati poklopljeno oko sat ipo. Dodati celer i peršun, pa kuvati još oko pola sata. Izvaditi meso, a povrće izblendirati. Meso očistiti od kože i kostiju i vratiti u supu.
Ukusna pileća supa
Potrebno je:
– pile isečeno na komade
– dve srednje glavice crnog luka, isečene na komade
– velika šargarepa, isečena na kolutove
– struk celera
– četvrtina šolje seckanog peršuna
– kašika ulja
– malo mlevenog crnog bibera
– so
Priprema: Zagrejati ulje u većem loncu. Staviti polovinu količine isečenog luka i isečeno pileće meso, osim belog mesa. Dinstati pet do sedam minuta. Potom smanjiti temperaturu, poklopiti, i dinstati još dvadeset minuta. Dodati dva litra vode, belo meso, lorberov list i so, poklopiti i kuvati dok meso ne omekša. Izvaditi meso, očistiti od kože i kostiju. U supu dodati ostatak luka i povrće i poklopljeno kuvati još deset minuta. Dodati rezance ili knedle i peršun, pa otklopljeno kuvati još nekoliko minuta.
Pileća supa sa povrćem i pirinčem
Potrebno je:
– pile isečeno na komade
– litar pileće supe od kocke
– dve kašike maslinovog ulja
– pola šolje pasulja
– pola šolje isečenih tikvica
– pola šolje isečene bundeve
– pola šolje isečene šargarepe
– pola šolje isečenog celera
– pola šolje paradajza (isečenog i od semena očišćenog)
– pola šolje seckanog mladog luka
– šolja isečenog crnog luka
– trećina šolje pirinča (nekuvanog)
– šolja svežeg spanaća
– kašičica isitnjenog belog luka
– kašičica soli
– pola kašičice crnog bibera
– četiri grančice peršuna
– tri lista lorbera
Priprema: Pasulj preliti hladnom vodom i ostaviti da stoji osam sati, ili kuvati na visokoj temperaturi dva minuta i ostaviti da stoji još jedan sat.
U velikom loncu zagrejati ulje i staviti pileće meso isečeno na komade, prethodno uvaljano u so i biber. Propržiti dok ne porumeni. Premestiti pile na tanjir, a u preostalo ulje staviti luk, šargarepu i celer. Prodinstati oko tri minuta pa dodati beli luk (kratkotrajno – jedan minut). Zatim dodati tikvicu i bundevu, dinstati još pet minuta. Uliti pileću supu, staviti pasulj, paradajz, lorber i peršun. Dodati pileće meso u lonac i kuvati još oko jedan sat. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i kože, vratiti u lonac. Dodati pirinač, seckan mladi luk i spanać. Kuvati dok pirinač ne omekša (oko pola sata).
Krem pileća supa
Potrebno je:
– 250 ml pileće supe
– šolja pavlake
– četvrtina kašičice soli
– osmina kašičice belog bibera
– osmina kašičice mlevenih oraha
– kašičica seckanog peršuna
Priprema: Pomešati, izblendirati, zagrejati.
Pileća supa sa povrćem i pirinčem
Potrebno je:
– pile isečeno na komade
– litar pileće supe od kocke
– dve kašike maslinovog ulja
– pola šolje pasulja
– pola šolje isečenih tikvica
– pola šolje isečene bundeve
– pola šolje isečene šargarepe
– pola šolje isečenog celera
– pola šolje paradajza (isečenog i od semena očišćenog)
– pola šolje seckanog mladog luka
– šolja isečenog crnog luka
– trećina šolje pirinča (nekuvanog)
– šolja svežeg spanaća
– kašičica isitnjenog belog luka
– kašičica soli
– pola kašičice crnog bibera
– četiri grančice peršuna
– tri lista lorbera
Priprema: Pasulj preliti hladnom vodom i ostaviti da stoji osam sati, ili kuvati na visokoj temperaturi dva minuta i ostaviti da stoji još jedan sat.
U velikom loncu zagrejati ulje i staviti pileće meso isečeno na komade, prethodno uvaljano u so i biber. Propržiti dok ne porumeni. Premestiti pile na tanjir, a u preostalo ulje staviti luk, šargarepu i celer. Prodinstati oko tri minuta pa dodati beli luk (kratkotrajno – jedan minut). Zatim dodati tikvicu i bundevu, dinstati još pet minuta. Uliti pileću supu, staviti pasulj, paradajz, lorber i peršun. Dodati pileće meso u lonac i kuvati još oko jedan sat. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i kože, vratiti u lonac. Dodati pirinač, seckan mladi luk i spanać. Kuvati dok pirinač ne omekša (oko pola sata).
Yumama
Komentari 0