Preliv za salatu od krastavca i mirođije
Potrebno je:
– šolja pavlake
– trećina šolje sveže mirođije, seckane
– krastavac
– 2 čena belog luka
– četvrtina kašičice belog bibera
– malo bibera
Priprema:
Pomešati sastojke i izblendirati. Ovim može da se preliva i zelena salata ili spanać.
Prolećna pasta sa piletinom
Potrebno je:
– 2 šolje svežeg povrća (brokoli, tikvice, paprika, šargarepa)
– 2 kašike maslinovog ulja
– pakovanje makarona, kuvanih i oceđenih
– 250 g kuvanog belog pilećeg mesa
– trećina šolje parmezana
Priprema:
Izdinstati povrće dok ne omekša. Dodati pileće meso i makarone, prodinstati još dva minuta, mešajući. Posuti parmezanom.
Jednostavno prolećno povrće
Potrebno je:
– 4 kašičice butera
– 3 mlada crna luka, sitno isečena
– 2 šolje isečenog mladog kupusa
– 2 šolje mladog graška
– 2 šargarepe isečene na tanke kolutove
– malo soli i bibera
– šolja mladog krompira isečenog na kocke
Priprema:
Zagrejati buter, staviti povrće. Poklopiti i dinstati na tihoj vatri, povremeno mešajući. Kad šargarepa omekša, jelo je gotovo.
Komentari 0