Foto: Pixabay
Posle Uskrsa sigurno vam svake godine ostane gomila jaja koje niste pojeli, jer domaćice uvek farbaju jaja više nego što im treba. Kako ne biste bacali hranu, evo nekoliko predloga kako da iskoristite preostala jaja, jer ne mogu dugo da stoje. Ukoliko ste ih ofarbali u petak, treba da se pojedu do utorka, srede i to ako ste ih držali u frižideru.
Salata sa rotkvicama i jajima
Potrebno: dve veze rotkvica, jedan mladi luk, jedna nekoliko listova zelene salate, četiri do pet tvrdo kuvanih jaja, jedna pavlaka, so,biber, začini.
Rotkvice narezati na kolutiće, belanca na kockice, luk na parčiće, a salatu na takne rezance. Žumanca isitniti i pomešati sa pavlakom i začinima. Ova salata može da vam bude obrok ili kao dodatak uz meso.
Mimoza salata
Potrebno: 150 grama šunke, 150 grama kačkavalja, 3 barena jajeta, kisela pavlaka, dva barena krompira, 150 grama majoneza.
Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.
Komentari 0