Sastojci za crveni sloj:
– 150 grama jagoda
-30 ml grčkog jogurta
– kašika do dve meda zavisno koliko želite da bude slatko
Bijeli sloj:
– 240 ml grčkog jogurta
– kašika do dve meda, po želji
Plavi sloj:
– 150 grama borovnica
– 30 ml grčkog jogurta
-kašika dve meda
Postupak:
Sastojke iz prvog sloja stavite u blender i miksajte dok ne dobijete finu, glatku strukturu. Potom sa tom smesom napunite jednu trećinu plastične čašice i stavite ih u zamrzivač na 15 do 20 minuta da se stegne. U posebnoj činiji pomešajte sastojke za beli deo i popunite čašu do dve trećine. Neka budu u zamrzivaču 34-45 minuta. Sastojci za plavi deo opet idu u blender dok se ne sjedine. Zatim njima napunite čašice do vrha i ostavite u frižideru na 45 minuta.
Kada je sladoled napola tvrd ubacite štapiće i ostaviti u zamrzivaču barem još 4 sata i vaše trobojno osveženje je gotovo!
Komentari 0