Moj pedijatar

Bol u stopalima

Vaše pitanje:

Postovani, sin od 8 godina, prelezao pre mesec dana ovcije boginje. Posle toga mu je neke dve nedelje bio zapusen nos, nekad manje, nekad vise. Par dana posle toga poveo je da se zali da ga bole stopala, jastuci ispod prstiju i pete i ne moze da trci. Nema bola pri hodanju. Samo pri silazenju sa stepenica i trcanju. Traje od ponedeljka, danas je subota, bol je dosta manji. Nedelju dana pre nego sto je pocelo da ga boli, bio je stalno napolju, fudbal i trčanje, pa sam pomislila da se preforsirao, jer je pre toga zbog boginja i loseg vremena bio malo neaktivan. Jos nesto, od neke treće, cetvrte godine, imao je par puta sinovitis, posle prelezane viroze, ali tada se zalio na bol u kuku i preponi, uglavnom brzo bi prolazilo. Ima ravna stopala. Da li bi i ovo mogao biti sinovit, jer ni tada nije mogao da trci i lepo hoda. Inace je visok i krupnije gradje. Sve najbolje u daljem radu!

Odgovor:

Teško je reći da li je sinovitis, ali svakako ide na bolje. Potrebna je pošteda od trčanja, skakanja i svih aktivnosti koji izazivaju ovaj bol, još 5 do 7 dana.

Ako se pojavi otok, crvenilo ili se bol pojačava i pored izbegavanja provocirajućih aktivnosti, potreban je pregled dečjeg hirurga - ortopeda.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram