Foto: Pixabay
Folna kiselina, vitamin B iz zelenog lisnatog povrća i mahunarki su pokazali pozitivni efekat u borbi protiv virusa.
Kad nedostaje folna kiselina, hromozomi su skloniji da se lome na slabim mestima, a to dozvoljava virusu da upadne u zdrav ćelijski genetski materijal, izazivajući tako početne promene koje mogu dovesti i do kancera.
Lizin, svojim prisustvom u namirnicama, guši dejstvo arginina, tako da odnos ove dve aminokiseline uvek treba biti u korist lizina.
Jogurt ima antivirusno dejstvo, jer podstiče aktivnost ćelija prirodnih ubica koje žestoko napadaju viruse.
Namirnice sa antivirusnom aktivnošću
Jabuke i sok od jabuka, ječam, crne ribizle, borovnice, luk vlašac, cvekla, brusnica, đumbir, beli luk, ogrozd, grožđe, sok od grejpfruta, sok od limuna, pečurke, sok od pomorandže, kruške, sok od ananasa, šljive, maline, žalfija, alge, jagode, crno vino.
View this post on Instagram
Komentari 0