Ipak, takva praksa uveliko ugrožava zdravlje ljudi.
Naime, prazne kutije od sladoleda mogu preneti hemikalije na namirnice koje spremate u njih. U to se ubrajaju hemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstanci koje se nalaze u plastici i mogu se preneti iz plastike u jelo, objašnjavaju stručnjaci.
Opasne pri visokoj temperaturi
Proizvođači garantuju bezbrižno korišćenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji, ali kada se isprazni, kutija mora da se baci u đubre. Kutije su posebno opasne ako se peru vrućom vodom ili zagrevaju u mikrotalasnoj rerni.
One su dizajnirane da se u njima drži sladoled i ništa drugo. Zato nemojte u njih da spremate hranu koja je drukčijeg sastava od sladoleda i može da “nagrize” plastiku. Bolje nabavite posebne plastične posude napravljene ciljano od plastike koja je sigurna za čuvanje hrane i koju možete više puta koristiti.
Komentari 0