Potrebno je:
100 gr kuvane leblebije
1 limun
1-2 kašikice tahini sosa
1 čen belog luka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašikica soli
Priprema:
1. Sirovu leblebiju, koju ste veče pre pripreme držali potopljenu u vodi, kuvajte na umerenoj temperaturi oko sat vremena.
2. Preko kuvane leblebije stavite tahini sos, kašičicu soli, jednu kašiku maslinovog ulja i pola limuna, pa potom sve izblendujte.
3. U dobijenu smesu dodajte jedan čen belog luka i ponovo izblendirajte dok ne dobijete glatku masu.
Prema ukusu može se dodati neki od začina kao što su kumina, aleva paprika, čili paprika u deo koji ne jedu i deca 🙂
Savet+
Ukoliko spremite veću količinu, može se zamrznuti tako što ćete preko namaza sipati malo maslinovog ulja. Kada odmrznete samo promešajte namaz.
Komentari 0