RECEPT
Sastojci:
- šaka cvetova karfiola
- četiri lista blitve
- dve kašike pirinča
- kašika maslinovog ulja
- kuvano žumance
Priprema:
- U malo vode kuvati pirinač. Kad je polukuvan, nakon desetak minuta kuvanja, dodati šaku cvetova karfiola i kuvati još pet minuta.
- Tada dodati četiri lista blitve koji su prethodno oljušteni od bele drške i sve kuvati još pet minuta.
- Po potrebi se može dodavati voda ukoliko pirinač svu upije, ali ne previše.
Nakon kuvanja, sve izblendirati, dodati kašiku maslinovog ulja i umešati kuvano žumance.
Prijatno!
Recept iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.
Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.
Telefon: 063-593-068, 024-524-844 Fejsbuk: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte
Komentari 0